Adevarul nu exista, atunci de ce te lupti atat pentru el?

Dupa ce ti-am aratat cum functioneaza mintea ta, acum iti poti da seama foarte clar, de ce adevarul nu exista in realitate.

Adevarul absolut, o iluzie costisitoare?

Sa-ti spun pe scurt cum iti creezi reprezentarea ta interioara, numita realitate sau adevarul in interpretare proprie. Corpul uman este inzestrat cu simturi (senzori daca vrei).

Orice eveniment ce are loc in exteriorul corpului tau, va fi receptionat in principal prin organele corespunzatoare simturilor tale, vaz, auz, tactil si traduse in miliarde de procese neurologice, biochimice.

Mintea ta va prelucra toate aceste semnale prin filtrare, generalizare, distorsionare, stergere, transformandu-le intr-o reprezentare interioara a realitatii, proprie tie. Astfel mintea ta isi va pastra eficienta si isi va lasa o buna parte din resurse libere pentru restul sarcinilor, cum ar fi, coordonarea corpului tau, gasirea solutiilor, etc.

O alta minte participanta la acelasi eveniment va filtra, distorsiona, sterge, generaliza din miliardele de procese neurologice declansate in propriul corp, in alt mod, dupa alt tipar, decat a procedat mintea ta.

Cum nu sunt doi oameni la fel, nici mintile lor nu lucreaza dupa acelasi tipar si in concluzie rezultatele interpretarii lor vor fi mai mult sau mai putin diferite.

Astfel, fiecare persoana va avea parte de propria versiune asupra realitatii, sau mai bine zis, va avea parte de adevarul propriu.

Nu merita sa pui la indoiala sinceritatea cuiva, fiecare are adevarul sau.

Sunt sigur ca ai citit carti politiste (mie mi-au placut mult cele ale lui Raymond Chandler) in care cred ca ai observat cum martorii oculari, prezenti la eveniment, istoriseau fiecare o alta versiune despre ce s-a intamplat. De fapt, adevarul in versiune proprie a fiecarui martor (am vazut domn’le cu ochii mei), este sarea si piperul cartilor politiste, dar provoaca reale dureri de cap anchetatorilor, in viata reala.

Dupa cum vezi, adevarul pentru tine imbraca o anume forma creandu-ti o anume realitate, realitatea ta, ce va fi diferita cum este si normal, de realitatea altuia.

Efectele unei concluzii logice: adevarul de fapt nu exista.

Atata timp cat in prezent, doi oameni, au la un moment dat versiuni diferite (mai mult sau mai putin diferite, dar totusi nu 100% identice) despre un eveniment, gandeste-te ce a putut sa genereze raportarea la istorie, aceasta necunoastere (voita?) asupra constitutiei mentale a omului.

  • Razboi pe teme religioase – a fost sau nu a fost … cine poate sti? Si daca a fost … ce s-a intamplat de fapt? Cine ne mai poate spune ” adevarul ” si sub ce forma?
  • Conflicte politice – eu detin adevarul si nu tu, asa ca iese un razboi, pana cand dreptate sa va face!
  • In viata de toate zilele – eu am dreptate (in virtutea carei realitati? 🙂 ) si atunci hai sa ne facem zile fripte pana cand adevarul va iesi la iveala (certuri, galceava,conflicte)
  • Pericolul dezvoltarii sentimentului ” dragoste pentru adevar ” – ce repercursiuni sunt pentru cei din jurul celor ce-si dezvolta sentiment?

Da-i si lupta pentru adevarul tau!  Motivul pentru care ti-ai reprezentat viata asa cum nu este ea de fapt.

Ce vreau sa-ti spun este ca iti imobilizezi foarte multa resursa pentru nimic, sau nu-i asta adevarul? :). Adevarul absolut pur si simplu nu exista (asta zic eu), dar exista in schimb propria ta viziune asupra realitatii.

Unii cauta toata viata adevarul despre ….ceva anume …  si si-o irosesc degeaba. Ajung la o versiune proprie a realitatii ce mai apoi va fi imediat infirmata oricum de altcineva pe baza propriei realitati.

Ai auzit de actiune-reactiune, teorie – contrateorie? Uite asa ajungi la un ping-pong mental intre realitatea ta ce o vei cauta din necunoastere sa o impui altora pe post de adevarul absolut si realitatea altor minti ce ti se va opune oricum.

In acest fel ai ocazia, asa cum au avut-o atatia inaintea ta de a-ti pierde viata si resursa cautand ceva ce nu exista oricum: Adevarul.

Pe de alta parte, in scrieri stravechi, se spune ca exista multiple dimensiuni ale momentului prezent reflectand dupa mine, absenta unui adevar absolut la care sa te raportezi.

Cum poti trai in absenta raportarii la adevarul absolut?

In primul rand, daca iti intelegi capacitatea ta de a-ti crea doar propria viziune asupra realitatii:

  • nu vei mai ajunge sa ai tensiuni cu cei din jurul tau, brusc ai sa intelegi un lucru simplu de altfel: fiecare are realitatea, adevarul lui. Negocierea este un act normal de a crea o reprezentare comuna a realitatii, adevarul tradus pe limba fiecaruia, in care sa actionati sau sa va raportati spre binele tuturor.
  • Nu-ti mai “umflii muschii” impunandu-ti punctul de vedere asupra a ce crezi tu ca este adevarul tau dreptatea ta si vei trai in armonie cu ceilalti, conectandu-te la Sursa Universului, energia Reiki. Vei obtine stari interioare de vindecare, de conectare cu Reiki, ce te va pune pe unda vibratiei vindecarii, manifestand astfel calitatile energiei Reiki spre binele si asentimentul cat mai multora.
  • dorintele si ideile tale vor fi impartasite de cei care vor rezona cu tine, fara sa te mai lupti cu ei in a–ti impune adevarul , sau propria versiune a realitatii. Adica, mai bine sa atragi oamenii care rezoneaza cu tine, impartasindu-le adevarul tau sau viziunea ta de viata, angrenandu-i astfel catre scopul tau ca si scop comun, decat sa te lupti sa te impui in fata celor ce nu te doresc.

Cursuri Reiki nivel 1 – cu ce te ajuta participarea la ele?

La Cursuri Reiki, nivel 1 ce le organizez, vei avea posibilitatea fara efort sau concentrare din partea ta, sa intri intr-o relatie de parteneriat cu energia Constiintei Universale, pentru a trai o viata lipsita de egoism, in asentimentul Sursei Universului si al celor ce rezoneaza cu tine.  La curs Reiki, nu am sa-ti prezint dand din gura adevarul absolut, ci eventual ai sa-l simti, iar sentimentul o sa te insoteasca toata viata ta! 🙂

Relatia ta cu Sursa va fi una intima in sensul ca eu nu ma bag intre voi, ci doar te ajut sa pastrezi o legatura cat mai stransa cu energia Reiki.

Multe cai un singur mesaj.

Sunt multe cai prin care pot sa-ti transmit acelasi mesaj: Ai la dispozitie doar propria versiune a realitatii, iar a o impune celorlalti doar pentru binele tau sa numeste egoism. Te poti raporta la o notiune ce poate trece drept Adevarul Absolut, dar respecta perceptia altora despre asta!

Fii pe unda cu Reiki si atunci ai sa rezonezi atat cu Universul cat si cu cei te pot ajuta la indeplinirea scopului tau in viata. Nu are sens sa te lupti cu morile de vant, irosindu-te in cautarea adevarului 🙂

ps: daca ti-a placut articolul poti sa dai Like, Share dar sa lasi si un comentariu pe site.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*