Autovindecarea, sau cum sa pui capat derutei!

Dezvoltare spirituala, autovindecarea sufletului … dar cum si de ce?

La ce te duce pe tine gandul cand cineva (eu?) pomeneste de autovindecarea prin dezvoltare spirituala ? Care ar fi scopul unei asemenea abordari din partea ta, adica de ce ai face-o? Incearca sa te gandesti la un raspuns concret, din experienta ta de pana acum.

Daca nu ai gasit inca unul la intrebarile de mai sus, incearca sa vezi lucrurile in urmatorul mod si afla daca te aranjeaza intr-un fel:

  • Ca si fiinta intrupata intr-un corp fizic, te afli pe aceasta lume sa-ti indeplinesti activitatile ce ti-au fost destinate, prin constitutia ta unica. E valabila chestia aia cu (re)descoperirea Scopului Tau Unic, in jurul caruia viata ta trebuie sa graviteze. Nu mai insist acum pe acest aspect, ce l-am detaliat in alt articol.
  • Asta inseamna ca nu te poti sustrage activitatiilor materiale pe motiv ca nu mai corespund gradului tau de dezvoltare superioara din acest moment 🙂 (aviz amatorilor ce s-au dedicat renuntarii, fie si filozofic vorbind, prea devreme). Deci esti obligat/a sa faci ceva pe pamantul asta. Deeeeci ….. 🙂 daca tot este sa faci …. macar sa fie cu sens si in stil mare. Nu-ti pierde timpul invartindu-te in cerc, ocupandu-te de proiectul altuia, ca te irosesti degeaba.
  • Fiind obligat/a sa activezi material pentru satisfacerea necesitatilor tale, o sa observi ca nu este deloc usor, iar lucrurile se complica foarte mult, incepand chiar sa suferi. Devine cumva acum autovindecarea prin Reiki, o optiune de luat in seama?
  • In acest moment, indiferent cu ce te ocupi, o sa ai doar Doua Optiuni, una sau alta, nu amandoua odata:

Doar doua optiuni pentru tine:

Sa activezi in constiinta de tine:

te identifici perfect cu imaginea ta si cu datele din buletin. Tu esti doar ceea ce vezi in oglinda si atat, iar in afara de asta nu mai exista altceva. Toata mintea ta este plina de tine si nevoile tale, actionand pentru a le satisface. De acest tip de constiinta inveti sa te detasezi practicand tehnica Reiki. Activand in acest stadiu, te poti intreba: „de ce am nevoie de autovindecarea fiintei mele?”

Rezultat: activezi in cont propriu si in consecinta, vei suferi urmarile propriilor tale actiuni, bune sau rele. In cel mai bun caz ti le asumi, in timp ce nu poti cuprinde constient intregul tablou al evenimentelor create/influentate de tine. Cu alte cuvinte esti legat/a, conditionat/a de ele, pe principiul actiunii si reactiunii. Si cum esti obligat/a la activitate, te vei conditiona singur/a tot mai mult, suferind din ce in ce mai mult urmarile propriilor tale actiuni. Se mai zice: “Creezi Karma”. Nu exista fapte bune sau rele, ci fapte si rezultatele lor. Iar rezultatele „te leaga”.

Simptomul activitatii in constiinta de sine: Viata e usoara si o pacalesti tu cumva apeland la trucuri (e la moda, nu?), cauti mereu scurtatura. Esti superior prin actiunile tale celorlalti, pe care cauti sa-i domini. Cum crezi ca ar putea aparea autovindecarea prin tehnica Reiki, daca te ghidezi in viata dupa acest model?

Sa activezi in Constiinta de Sursa:

te poti disocia de imaginea ta din oglinda, nu ai un atasament deosebit fata de datele tale din buletin, si nici fata de rezultatele actiunilor tale (in timp ce oricum esti obligat/a sa activezi), iar mintea ta (cel putin “un colt” din ea) este ocupata in permanenta cu Universul – asa ii spunem noi in terapia Reiki prin metoda Gendai Reiki. Adica ai constiinta centrata in Sursa si tot ceea ce faci, este in asentimentul, “in contul ei” si nu al tau. Bineinteles ca actiunile tale sunt reglementate printr-o filozofie specifica metodei, nu asa … oricum. Spre exemplu, nu poti face faradelegi in contul Sursei, este fals si nu te ajuta, oricum te pacalesti singur/a.

Rezultat: nu mai produci Karma, adica, nu mai esti legat/a de rezultatele propriilor activitati (autovindecarea capata sens, nu?), la a caror indeplinire esti obligat/a oricum, poti sa actionezi fara sa fii afectat/a de trecut in vederea rezultatului dorit, iar autovindecarea este la indemana intelegerii tale.

Gandeste-te la avantaje: iti atingi propriul Scop in starea de constiinta de Sursa (ai putea altfel?), detasat/a de rezultatele propriilor actiuni, detasata fiind chiar si de atingerea Scopului, contand ca si rezultat doar fiinta ce ai devenit prin transformarile ce le-ai suferit de-a lungul drumului destinat doar tie. De aia ai nevoie de drumul tau si nu sa fii angajat/a in activitatea altuia. 

O metoda, o filozofie, un Scop! – vorbe goale?

In filozofia Gendai se spune ca practicand, se “arde karma”. Din pacate, fiecare intelege ce poate din treba asta si unora, chiar si din maestri, nu prea le miroase a bine 🙂 pentru ca nu-si dau seama cam ce inseamna. Uite, de fapt, ce simplu este:

Prin practica, aplicand filozofia metodei Gendai Reiki, avansezi pe acest drum:

Iti ancorezi mintea din ce in ce mai mult in Sursa => devii dedicat conexiunii cu Universul => iti dezvolti constiinta de Sursa => tot ceea ce faci ca si practica reglementata (nu tot felul de egoisme si furtul propriei caciuli) o faci in contul ei si nu al tau => cu alte cuvinte: vindecarea o face Sursa Reiki si nu tu, energia o transmite Sursa si nu tu, rezultatul este al ei si nu al tau, in timp ce tu devii doar un canal pur si curat in relatie cu ea, autovindecarea aparand astfel ca si o consecinta.

Ce obtii prin practica Gendai Reiki si ce se poate invata la Cursuri Reiki

Astfel, devii una cu Sursa Reiki si nu te substitui ei (egoismul maxim), iar rezultatul pentru tine este unul singur …autovindecarea. Ai rupt, anulat, tratat dependenta ta fata de actiunile trecute ce te-au adus intr-o anumita situatie, prea putin dezirabila, nu mai esti nici in prezent legat/a, conditionat/a de rezultatele propriilor actiuni, iar in consecinta, viitorul tau este cu totul la indemana ta pentru a-l crea cum ti-l doresti, avand la dispozitie parteneriatul perfect pentru tine: tu si Sursa (Reiki?)

Care din cele doua optiuni crezi ca iti va aduce mai repede cresterea abilitatilor tale de vindecare? 🙂 si … fericirea?

ps: daca te-a incurcat si mai mult acest articol, da-i Like dar si Share doar ca sa-i incurci si pe altii, ba chiar poti lasa si un comentariu pe blog. Daca te-a ajutat, cu atat mai bine (de fapt asta a fost si scopul! 🙂 )

[divider style=”0″] [feather_share]

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*