Controlul mintii, necesitate sau doar o provocare?

Controlul mintii .. receptie … Alo … turnul de control

Controlul mintii proprii sau exercitat asupra altora se manifesta din pacate cam in toate mediile sociale, profesionale si asta datorita unei lipse de cunoastere asupra sinelui propriu.

Sa ai determinarea sa schimbi ce poti schimba si intelepciunea sa accepti ce este in afara controlului tau

Cam totul pleaca “din interiorul” nostru si daca noi nu rezolvam cam ce este pe acolo, cu atat mai putin putem influenta favorabil persoanele carora dorim sa le oferim suportul, spre binele lor.

Ca asta nu se poate face impotriva vointei lor 🙂 trebuie inteles, altfel vom introduce tot felul de dizarmonii in viata noastra, complicandu-ne foarte mult calea spre atingerea rezultatelor noastre.

Controlul mintii altora, exercitarea autoritatii “cu forta” ar presupune ca noi am avea o pozitie superioara de cunoastere celor ce le impunem punctul nostru de vedere. Dar oare asa sa fie si ce beneficii avem noi dintr-o asemnea conduita?

Pe de alta parte, tot fiind ocupati cu altii, nu mai avem timp si pentru rezolvarea multelor noastre probleme.

Controlul mintii … in afara controlului

Un exemplu la ce poate conduce abandonul dorintei de control al propriei minti, il poate constitui chiar experienta lui Sensei Usui, pe muntele Kurama.

Nereusind dupa 3 ani de practica zazen sa-si atinga obiectivul propus, “Fericirea ca si stare de Iluminare”, “Starea de relaxare absoluta”, si-a intrebat maestrul ce exercitii ar mai putea sa faca pentru atingerea acelei stari permanente.

Raspunsul, de o natura brutal de simpla, 🙂 a fost: “Da ochii cu moartea” Cu alte cuvinte si in traducere, inseamna “renunta la tine”. In acest caz, este vorba de renuntarea la falsul ego, materialist si deci renuntarea la dorinta pentru controlul mintii noastre si a altora.

Acest ego fals se manifesta prin identificarea noastra cu tot ce tine de existenta materiala, corpul nostru, limba ce o vorbim, atasamentul fata de datele din buletin, de casa, de posesiuni materiale (atentie mare de tot, ca nu sunt avocatul saraciei materiale).

Atunci cand Sensei Usui s-a hotarat sa moara de-a binelea pentru ca nu-si atinsese scopul, prin retragerea lui si postul sustinut, refuzand sa se hraneasca, s-a intamplat de fapt sa renunte la sinele sau material. Asta a facilitat de fapt alinierea lui vibrationala, cu Sursa Universului.

Abordarea, bineinteles ca nu este pentru oamenii obisnuiti! Nu incerca asta acasa! 🙂 Dar pentru cei ajunsi la un anume stadiu, un anume fel de renuntare de sine, duce exact la starea de iluminare!

O consecinta a unei maestrii adevarate, este lipsa totala de manifestare a controlului asupra discipolilor si asta vine din experienta avuta pe calea iluminarii a respectivului maestru, in care acesta s-a confruntat in primul rand cu absenta controlului eu-lui propriu material, prin renuntare la controlul mintii!

Cat timp ai tinut un regim de viata prescris? 🙂

„In cazul lui Sensei Usui, Iluminarea a venit sub forma armonizarii micului lui univers cu Marele Univers, prin alinierea automata a vibratiilor lui, cu Sursa si asta datorita intelegerii aspectului de renuntare la sinele, ego-ul sau material.

Controlul mintii altora

Din pacate o intelegere gresita a constitutiei fiintei noastre, duce la nevoia control atat asupra noastra, cat si celorlalti.

Atunci cand tu te identifici cu cel privit in oglinda, EU-L fals, se numeste ca traiesti in constiinta de tine. Tu esti figura centrala a Universului iar tot si toate, trebuie sa se alinieze cu cerintele tale. Si cand lucrurile nu se aliniaza de niciun fel, incerci in felul tau sa le aduci in linia dorintelor personale. Dar cum? O poti face in doua moduri :), vezi cu care din ele te impaci mai bine:

I. Folosesti energia personala

In procesul asta lucrezi cu calculatorul personal alimentat doar de resursele proprii. Cum procesorul unui astfel de calculator are performante limitate, nu poti privi in ansamblu reconfigurarea imensului mecanismului universal, pentru a putea sa anticipezi toate efectele unei decizii personale impuse altora, ce s-ar dori corecte atat pentru tine cat si pentru ceilalti.

In acest caz traiesti o viata, in care indiferent ce socoteli iti faci si cum actionezi, vezi ca nu se prea intampla cum doresti si mai mult, ai senzatia ca trebuie sa te lupti cu totii ca ideea, dorinta ta, sa triumfe asupra altora.

Acum se numeste ca traiesti in conflict sau competitie cu ceilalti, manifestandu-ti controlul mintii pentru a-ti aloca cat mai multe resurse din cele limitate, ce sunt disponibile in lumea materiala.

Legile vietii materiale manifestate din plin

Cum procesorul calculatorului (ego-ul nostru fals) este micut si cum resursa noastra personala este foarte limitata (avem doar 24 de ore intr-o zi, mai racim si noi, :), etc ) este de inteles de ce efortul manifestarii vointei noastre prin controlul mintii, se cam pierde sau se bate cap in cap cu atatea alte eforturi ale altora, ce vor si ei sa-si manifeste propriul fals ego, in aceasi maniera.

Modul acesta de viata, comun multora, aduce frustrari, boli, dezechilibre de tot felul in viata proprie si asta din cauza reactiei mecanismului universal la actiunea egocentrica, intr-o constiinta de sine limitata, fara sa ia in considerare toate implicatiile infinit de complexe de la nivelul lumii materiale!

II. Si acum folosesti energia Universala!

Analogia se poate face prin conectarea terminalului celuilalt calculator, la Marea Inteligenta Universala, prin procesul de initiere ce are loc la curs Reiki.

Odata conectat, “obtii informatii” din Univers nu atat prin judecata mentala constienta, cat prin trairea starii de conectare cu tot si cu toate, ce vine cu timpul in urma practicii Reiki.

Cu mintea ancorata in Sursa Inaltei Dimensiuni, toate actiunile tale vor avea drept scop obtinerea de rezultate ce sa fie aliniate conform vointei Universului (adica sa-i includa pe toti si toate) si astfel sa fii ferit de consecintele manifestarii limitate a falsului tau ego.

Exemplu concret il constituie informatiile despre sursa afectiunii pacientului, ce iti pot fi comunicate in timpul terapiei sau prin folosirea tehnicii Reiji Ho – dirijarea automata a mainilor tale catre locul sursei afectiunii. Cine iti da informatii si cine te dirijeaza?  Pai … o Inteligenta aflata la un nivel mult superior de constiinta, a carei energie noi o folosim atat pentru binele nostru cat si al pacientilor nostrii, adica al tuturor. Absenta egoismului prin renuntarea la controlul mintii noastre!

Folosirea energiei Reiki prin legarea la reteaua Inteligentei Universale

In momentul cand mintea ta, voluntar la inceput, se ancoreaza in Sursa Universului, a Constiintei Universale, renunti automat la sinele tau, falsul ego, exclusiv material, si se numeste ca traiesti in Constiinta de Sursa!

Constiinta de sine sau de Sursa

Daca observi atent, nu poti trai in ambele stari, ori esti in constiinta de tine ori in constiinta de Sursa. Una ori alta, nu si amandoua! Poti oscila intre cele doua stari, dar nu poti fi in amandoua in acelasi timp! Incearca si vezi singur cum sta treaba 🙂

Renuntarea la controlul mintii – cum realizezi constiinta de Sursa

Asta se face foarte simplu la nivel filozofic: Mintea ta constienta, este permanent ocupata cu imaginea Sursei Universului, conform unor reprezentari spirituale ce tin de un anume mod de practica a renuntarii. Nu dezvolt mai mult acest aspect, am dorit doar sa-ti dau un exemplu despre opusul vietii in constiinta de sine.

Aici intra practici ce se adreseaza dirijarii discipolilor mai intai pentru linistirea mintii proprii, fara de care nu se poate ajunge la cunoasterea reala, iar apoi pe baza acelei cunoasteri, prin adaugarea practicii spirituale, se va petrece alinierea la constiinta Universala, renuntarea la sinele fals si la batai inutile de cap :). Practic renunti la controlul mintii.

Adica, atunci cand actionezi in constiinta de Sursa, actionezi de fapt in contul ei (nu cu orice fapte) si nu mai suferi de urmarile unor decizii egoiste, producand ce se numeste karma.

Teoria ca teoria, dar practica renuntarii la controlul mintii, e mult mai usoara

In Gendai Reiki, faptul ca la curs, fara efort si concentrare dobandesti abilitatea de a te conecta la Sursa Reiki, Sursa Universului, a Constiintei Universale, inseamna si ca ai oportunitatea practica, de a trai in constiinta de ceva, aflat mult mai sus decat tine.

Ce poate fi mai sus decat Sursa Universului a carei energie Reiki, se bucura de calitatile iubirii (nu este aia ce ne-o purtam noi oamenii), armoniei si in consecinta a vindecarii?

Cand ai ocazia sa practici Reiki, ai obiectivul de a deveni un canal pur si curat pentru raspandirea energiei vindecatoare nemodificata de componenta ta personala.

Metoda Reiki si renuntarea la controlul mintii

Pentru ca acest proces de a renunta la controlul mintii sa aiba loc, trebuie sa parcurgi intr-un fel drumul ce l-a parcurs si Sensei Usui de a renunta la sine. Mai intai renunti cate putin  la tine prin absenta gandurilor, dorintelor de orice fel, prin conectarea voluntara cat mai frecventa la Sursa Reiki pentru obtinerea starii specifice si apoi mai mult, prin adoptarea filozofiei specifice Gendai.

La curs Reiki obtii cateva indicii despre starea inalta ce insoteste aceasta conectarea permanenta, ce sa va imbunatati pe masura practicii tale.

Tehnica Reiki pentru linistea ta.

Metoda ce o predau, are indicatii clare pentru renuntarea cu timpul la dorintele egoiste, iar prin practicarea ei se vor observa si efectele unei astfel de abordari.

In timpul tratamentului Reiki, cand iti manifesti vointa proprie, scade calitatea actului terapeutic, inchizand automat canalul Reiki, ajungand pana la urma sa transmiti altceva decat vibratia vindecarii.

In schimb, renuntand la controlul mintii si dorintelor proprii, ajungi la rezultatele unei terapii Reiki in care energia se manifesta in stare cat mai pura.

Ca terapeut, cu timpul, vei simti clar prin rezultate concrete, palpabile, avantajul manifestarii Constiintei Universale prin tine.

Tu decizi

Ramane la latitudinea ta sa traiesti in constiinta doar de tine, activand prin controlul mintii  cu consecintele de rigoare, sau sa apelezi la o metoda ce iti va oferi posibilitatea de a te ancora in Constiinta Universala.

“Sa ai determinarea sa schimbi ce poti schimba si intelepciunea sa accepti ce este in afara controlului tau” iar asta o faci eficient prin conectarea ta la Marea Inteligenta Universala, ce te va sustine in demersurile tale lipsite de egoism. Centreza-ti mintea pe Sursa, CA STARE (si atat) si ai sa fii mult mai bine cu tine, decat altfel!

Ps: daca ti-a placut acest articol, poti lasa un comentariu, dar poti da si un Like si Share prietenilor tai!

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*