Traieste frumos dar cum sa reusesti in viata cand tu esti confuz?

Cum sa reusesti in viata daca problema ta majora este ca nu stii la ce sa te raportezi? Nu am sa-ti vorbesc despre serviciul tau, afacerea ta, sau alte vise de moment ai tu in minte.

Cum sa reusesti in viata raportandu-te la Esenta.

Eu am sa te duc, asa cum fac pe tot site-ul meu, la esenta lucrurilor. Am sa te duc la originea tuturor problemelor si nemultumirilor tale (si ale altora). Asa ai sa te poti ridica deasupra lor, singur si fara conflicte interioare.

Important este sa stii cum sa reusesti in viata la modul real. Vezi …. cam toti s-au realizat material in cel mai bun caz. In schimb, sanatatea si fericirea lor, scartaie, fara a mai avea un orizont.

Nu ti se pare interesant cum ti se prezinta peste tot „X pasi pentru ….” doar un singur aspect?

Unde intalnesti in schimb „1 pas pentru a-ti transforma intreaga viata intr-o capodopera”?

 

Asta nu mai stie nimeni, nu? In articolul trecut, am ti-am scris despre cum sa reusesti in viata fara sa-ti manifesti orgoliul. Motivul sta in a trai cu sens si in armonie cu cei din jurul tau.

Apropo, daca-ti place idea asta, ar trebui sa te gandesti ca sensul in care te indrepti, are relevanta in raport cu un reper.

Altfel, cum sa reusesti in viata, cand tu nu ai un reper la care sa te raportezi? Totul capata sens in viata ta doar in masura in care tu te raportezi la cunoasterea reala.

Cum sa iti traiesti viata, cand totul in jur e neclar si urat?

Din cele mai vechi timpuri, oamenii si-au raportat directia in viata, la reperele oferite de dogmele curentelor religioase. Nu intra in discutie acum dorinta de manipulare a maselor prin aceste dogme (s-a intamplat si se va mai intampla oricum).

Acum te intereseaza sa mergi la esenta lucrurilor, mergand inapoi cat poti de mult in istoria conceptelor religioase.  Asa poti vedea de ce a existat de-a lungul istoriei o lipsa de congruenta in dezvoltarea a indivizilor societatilor de atunci si pana acum. Cum sa reusesti in viata, cand cand tu te lasi prada umbrelor trecutului sub forma „se zica ca …”

Istoria religiilor si multa confuzie

De-a lungul istoriei doua mari abordari de natura religioasa au impartit lumea. Nu au fost neaparat contemporane una alteia.

Abordarea vedica

Aceasta prezinta Sursa ca nenascuta, permanenta, atotcunoscatoare. In aceasta conceptie, noi, am fost intrupati in corp material datorita dorintei noastre de a stapani energia materiala. Astfel am fost prinsi intr-o capcana aparent fara scapare. Practic, noi ca fiinte spirituale, suntem conditionati de legaturile lumii materiale. Astfel scopul tau real vizavi de cum sa reusesti in viata, este de a iesi din aceasta capcana materiala. Urmand practica spirituala a renuntarii la placerile lumesti, inchiderea simturilor, renuntarea la rezultat, ajungi la iluminare.

Abordarea preantica egipteana

Ea vine din negura istoriei si spune ca Sursa este supusa unui proces evolutiv. Ea acumuleaza cunoastere si apoi se renaste prin sine la un alt nivel unde continua procesul de dezvoltare.

Omul prin aceasta interpretare, are datoria de a-i fi prin simturile sale, un receptor al stimulilor lumii materiale. Mintea este centrala tuturor simturilor tale. Ea este fixata prin practica religioasa in Sursa, ea evoluand prin prisma experientelor tale.

Simturile tale devin simturile ei. Cu alte cuvinte, fiintele s-au intrupat in lumea materiala pentru a experimenta la nesfarsit infinitatea de manifestari a acestei dimensiuni. Astfel servesc procesului evolutiv al Sursei.

Prin aceasta prisma, inchiderea simturilor, detasarea de rezultat si de experientele lumii materiale, constituie un pacat. Astfel privezi Sursa de cunoastere prin intermediul simturilor tale. In ideea asta in timpul vietii tale nu trebuie sa faci mai nimic, pentru ca la sfarsit va face altul pentru tine.

Cum sa reusesti in viata, urmand un amestec din aceste abordari antagonice in esenta?

Cum Vezi Viata - Cum sa reusesti in viata

Cum sa fii fericit cand esti confuz?

Stii cumva care este fundamentul curentului religios din care faci parte tu, sau societatea in care te afli? Nici nu trebuie. Sunt amestecate si confuzia este generala.

Deci, cum sa reusesti in viata, cand tu nu ai un reper clar in functie de care sa-ti alegi directia de urmat?

O sa-mi spui ca tu nu esti practicant religios si confuzia asta nu te afecteaza. Pe de alta parte eu iti amintesc ca ai avut parte de educatie in copilarie de la parinti, apoi de la scoala si mai tarziu in societate. Ea a fost bazata in mare parte pe dogme, cutume, obiceiuri. “Se zice ca …” De unde crezi ca vin toate astea … ?

Cum sa reusesti in viata, prin relatia potrivita.

Un lucru este comun tuturor abordarilor religioase: exista o Sursa a Universului si tu.  Bun, aici nu avem dubii. Ce ai tu de facut din acest moment, pentru a nu avea conflicte interioare vizavi de cum sa reusesti in viata? Pai …. Oricum ar fi, ca sa avansezi , trebuie sa cladesti o relatie cu “seful tau”, nu? Iar pentru asta trebuie sa-l cunosti, beti si voi „o cafea” (spirituala) impreuna!

In articolul trecut, am facut o analogie intre Sursa Luminii Spirituale in Univers si Soarele ca si corp ceresc. Asta pentru a-ti oferi o idée despre treptele cunoasterii ce va trebui sa le urci catre Esenta, pentru a trai o viata inspirata, relaxata, armonioasa, fericita. In ideea asta:

  • Sunt unii cercetatori ce studiaza razele Soarelui, ce toata lumea le primeste la in acelasi mod.
  • Alti cercetatori la un nivel mai avansat, sunt experti in cunoasterea fenomenelor ce se intampla pe suprafata Soarelelui.
  • Iar cercetatorii cei mai avansati sunt experti in fenomenele ce au loc in interiorul stelei de lumina.

Conectarea la Sursa Reiki, un reper fix in afara interpretarilor religioase, pentru o viata mai buna.

Soarele este unul si acelasi in toate cele trei manifestari, dar diferitele lui aspecte pot fi intelese numai de catre cei ce urca pe drumul cunoasterii. Sensul e dat de la cunoasterea exterioara accesibila initial tuturor, spre cea interioara.

Cum sa resusesti in viata se reduce la cum poti realiza o relatie cu Sursa conform unei practici reglementate. Prin aceasta practica sa poti astfel realiza vindecarea mintii, corpului si ridicarea nivelului de constiinta.

La cursurile Reiki organizate de mine, chiar de la nivelul 1, ai sa capeti abilitatea de a te conecta la Sursa ce-ti va fi drept reper in ascensiunea ta catre o viata mai buna, sanatoasa, cu sens, implinita, fericita.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*