Despre spiritualitate si credinta

Tocmai am ales să vorbesc despre un subiect dureros, spiritualitatea și credința sau mai exact ce simt că sunt și cum se manifestă ele în mod natural. De ce spun NATURAL?! Pentru că tocmai aici este provocarea. În a discerne ce este o iluzie și ce ESTE pur și simplu. Evit să spun adevărat pentru că am înțeles de-a lungul vremii că fiecare are adevărul lui și că ce-i corect și adevărat pentru mine, poate fi fals și mincinos pentru tine. Viceversa este valabilă.

Despre spiritualitate si credința: 5 sugestii

O să enumăr mai jos câteva concluzii, adevăruri (ale mele) la care am ajuns observând viața în ansamblul ei și comportamentul uman, în special:

  1. Fiecare avem un trecut spiritual. Asta-i pentru cei care cred în vieți anterioare. Și pentru că avem un trecut spiritual, recomandarea mea este să vezi ce ți se potrivește în această viață. Din întamplare majoritatea dintre noi am fost botezați într-o anumită religie. Mulți dintre noi propovăduim metode de creștere/ evoluție spirituală și susținem că a noastră este calea cea mai bună. Ce am descoperit este că există o mare diferență între religie și credință. Credința este ceea ce inima ta îți șoptește, religia este o dogmă. Nu spun că religia este un lucru rău sau bun. Spun doar să vezi ce ți se potrivește în această viață și să aplici. Dacă metoda de a te conecta cu tine, cu divinul din tine, este rugăciunea, roagă-te! Dacă sufletul tău rezonează cu yoga sau meditația, practică! Dacă simti ca hooponopono este pentru tine, curăță! Dacă Reiki, tehnica radiantă sau orice altă tehnică te atrage, practică!
  2. Sugestia era să încerci cât mai multe tehnici, să studiezi cât mai multe religii până când inima îți va spune, asta-i! Apoi să practici cu regularitate acea tehnică. De ce? Pentru că așa vei fii cu adevărat conectat la propria ta natură, la sursa a tot și a toate și credința se va manifesta vie și liberă de orice percepte sau constrângeri.
  3. Știu că ai fost de mic învățat că dacă ceva nu-i în regulă (după standardele sociale unanim acceptate) cu sănătatea ta, să apelezi repede la medic sau pastile. Ori dacă nu știi ce-i cu tine din punct de vedere emoțional să apelezi la terapeut sau phiholog sau oricine altcineva din afara ta. Nu spun să nu apelezi dacă ai credința că ele îti sunt de ajutor. Apelează! Asta pentru începători. Pentru aceia dintre voi care știți că nu existați decât voi și gândurile voastre, lucrurile se simplifică mult. Pentru că voi știți să priviți mereu în voi atunci când nu vă este bine sau când apar provocări în viața voastră. Știți că responsabilitatea este la voi 100% și știți să vă găsiți răspunsurile potrivite pentru a vă reechilibra.
  4. Am învățat că avem în noi toate întrebările și toate răspunsurile de care avem nevoie pentru a fi bine cu noi în fiecare clipă. Alegerea este la noi dacă dăm drumul fricilor sau nu, dacă vrem să suferim ori nu, dacă vrem să ne fie bine sau nu. Și o să spui acum că nu există om care să vrea să sufere. În mod conștient probabil că nu. Inconștient o facem cu toții, asta până ne reamintim că responsabilitatea este întotdeauna la noi, că în fiecare clipă de viață avem posibilitatea de a alege pentru noi.
  5. Sugestia numărul cinci și ultima, este aceea de a sta de vorbă cu tine în fiecare zi, de a te observa cu atenție secundă de secundă, de a te iubi, ierta și accepta așa cum ești. Te asigur că vei primi toate răspunsurile și toate uneltele de care ai nevoie pentru a fii bine cu tine în fiecare clipă.

Te las acum cu gândul bun și urarea: Alege să fii bine cu tine în fiecare clipă! Mai complicat de atât nu știu să o spun….

Cine sunt eu cea care a scris aceste rânduri?!

Numele: Irina Gherghilescu

Cine sunt eu cu adevărat este important doar pentru mine. Sunt o pagină albă care se scrie pe ea însăși în fiecare clipă.

Mă găsești aici: http://urmeazatiinima.ro/

Fii sociabil, trimite mai departe!

6 ganduri pentru “Despre spiritualitate si credinta

  1. Esti extraordinara prin tot ceea ce emani si impartasesti oamenilor. Autentica – pentru ca dai invataturi la care ai ajuns prin propria experienta de viata, nu vorbesti din carti!

  2. Multumesc mult Aida. Intr-adevar viata mi-a adus multe experiente. Pe unele le-am creat cosntient tocmai pentru a intelege natura umana si a ma cunoaste pe mine mai bine. Cu totii putem ajunge la un anumit nivel de intelegere daca ne acordam atentie, iubire si muulta compasiune si rabdare. 😉 Imbratisari. <3

  3. mai clar decat atat nu se putea:). Atunci cand scrii se asterne pacea in inima mea si probabil rezoneaza cu adevarul meu.
    Mutumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*