Chiar crezi ca fericirea este o iluzie cand toti copii o manifesta natural

Fericirea este o iluzie doar pentru adultii educati in acest sens. Totusi sa nu uitam ca ea reprezinta starea naturala a copiilor. Drumul de la copilarie la starea de adult, a dus mai mereu la pierderea acestei calitati, naturale la urma urmei. S-a scris mult despre faptul ca fericirea este iluzorie, dar oare este adevarat? Acum pot pune in evidenta faptul ca exista cai, de a o redobandi.

Fericirea este o iluzie doar in aparenta

Fericirea, tristetea, supararea, sunt doar starile noastre interioare si nimic altceva. Cum se face ca adultii reusesc sa obtina mai mult din acele stari interioare ce tin de frustrare, gelozie, invidie, teama, tristete, suparare, resemnare, in detrimentul starii de fericire?

Drumul de la copilarie la stadiul de adult, trece obligatoriu printr-un proces de transformare numit educatie. Cine face educatia copiilor? Bineinteles adultii, ce experimenteaza mai mult din starile interioare opuse fericirii, nu-i asa?

Hai sa vedem pe scurt de ce ajungem cu totii sa credem ca fericirea este doar o iluzie. Apropo, noi de fapt am experimentat-o pe deplin, copii fiind.

Fericirea este o stare a mintii si nimic mai mult

Pentru a da uitarii afirmatia „fericirea este o iluzie”, trebuie sa intelegi cum iau nastere starile tale interioare.

Evenimentele exterioare tie sunt percepute prin simturile tale, vaz auz, tactil, etc. Mintea ta analizeaza multitudinea de semnale chimice si electrice trimise de simturi. Asta se intampla printr-un algoritm propriu de stergere si distorsiune alcatuindu-ti astfel o imagine interioara a evenimentului exterior.

Aceasta imagine obtinuta, tu o analizezi mai departe prin setul tau de valori (credintele sunt un set predefinit de valori). Prin acest proces iti creezi o reprezentare interioara a realitatii. Aceasta realitate iti va crea o stare interioara, ce la randul ei te va pune in situatia de a actiona conform ei.

Singura variabila din ecuatia prezentata ce tu o poti schimba, este reprezentata de setul tau propriu de valori. Schimbandu-l, poti analiza cum doresti informatiile oferite de simturile tale.

Si acum am ajuns la ceea ce te intereseaza, pentru a nu mai considera ca fericirea este o iluzie:

Pullquote
setul tau propriu de valori prin care analizezi tot ce se intampla in jurul tau, este dat de educatia de care ai avut si ai parte in continuare. Ea include dogme, cutume, obiceiuri, adoptate de tine voluntar.

Educatia setului de valori pentru care fericirea este iluzorie

„Este foarte greu sa rupi lanturile sclaviei celor ce si le pun singuri”

Copii invata de foarte mici in sanul familiei, ca „nu se poate”. Energia de care dau dovada in urmarirea scopului propriu, se loveste de dorinta parintilor de a-i ajuta sa nu sufere. Protectia lor vine sub forma: „intra si tu in rand cu lumea”, „nu visa cate’n luna si stele ca ai sa fi dezamagit”, „stim noi mai bine”.

Copii sunt educati de adulti prin prisma starii interioare a ultimilor, ce transmite ideea ca fericirea este doar o iluzie.

Nu mai zic ca primul lucru ce copii il copiaza la adulti, este starea energetica, starea interioara a acestora.

Ai fost si tu copil si-ti aduci aminte cum ai fost educat in scoala si mai apoi in societate, dar si in viata profesionala. Ai fost invatat sa renunti la interesul propriu de a-ti atinge visele, in favoarea satisfacerii interesului de grup.

A-ti pune singur aceste „lanturi ale sclaviei” la „galera interesului comun” te va duce foarte repede la adopta setul de valori al turmei. Altfel nu vei putea supravietui in oranduirea ei. Cum societatea in care traiesti, este prea putin caracterizata de o stare de fericire, nu ramane decat sa-ti imaginezi de ce si pentru tine, fericirea este doar o iluzie.

Fericirea este o alegere a ta si tu chiar poti face pasul catre ea

Primul pas ce-l ai de facut pentru a atinge starea opusa celei in care fericirea este o iluzie, este acela de a-ti schimba setul de valori cat mai repede.

Imagineaza-ti diferenta intre cele doua stari interioare si actiunile tale asociate lor:

  • cum vor fi actiunile intreprinse de tine pentru a obtine un rezultat cand esti trist, temator, deprimat, speriat, stresat?
  • dar ce rezultate ai sanse obtii cand cand actionezi impacat cu tine, fericit, increzator in fortele tale, curajos, armonios?

Traieste starea si rezultatele vor veni

Stiind ce rezultate vrei sa obtii, ai doar de schimbat setul propriu de valori prin care interpretezi lumea din jurul tau. In acest fel ai sa-ti sustii starea interioara atat de necesara obtinerii rezultatelor dorite de tine. Acum, afirmatia „fericirea este o iluzie” poate fi data uitarii.

Solutia mea la intrebarea ta: fericirea adevar sau iluzie?

La cursurile mele Reiki de nivel incepator, amintesc mereu studentilor mei despre scopul metodei ce o predau.

Acest scop este mai mult decat transmiterea Reiki cu palmele, sau doar vindecarea mintii si corpului oriunde, oricand. Scopul final este obtinerea permanenta a starii interioare de conectare cu Reiki.

La cursul Reiki dau studentilor mei un exemplu simplu, pentru a exemplifica importanta starii lor interioare in metoda Reiki. Acest exemplu arata ca de fapt noi nu dorim obiectele sau situatiile ci starile asociate lor:

  • dacat o masina fantastica iti doresti mai mult starile ce aceasta ti le provoaca detinand-o sau plimbandu-te cu ea.
  • decat situatia de a te afla pe locul 1 iti doresti mai mult starea interioara asociata ei.

Energia Reiki este caracterizata prin sentimentele inalte de iubire, armonie, avand ca efect vindecarea mintii, corpului si ridicarea starii de constiinta.

Deci nu este de mirare ca la cursul Reiki, obtii  fenomenul rezonantei dintre energia ta si Reiki. Astfel capeti si tu starea interioara de impacare cu tine insuti, relaxare, acceptare, ce te va duce prin practica, la starea de fericire permanenta.

Pe langa starea de conectare la Sursa Reiki, vei adopta si setul de valori al metodei predate de mine, pentru a-ti conserva si dezvolta starea interioara de calm, liniste si fericire, obtinuta pe masura practicii tale.

Nu mai poti spune acum ca fericirea este o iluzie, cand stii ca la cursul Reiki obtii abilitatea de conectare la Sursa Reiki, dar si starea interioara asociata ei, ce ti-o vei mentine si dezvolta prin schimbarea setului tau de valori, in acord cu filozofia metodei predate de mine.

Daca consideri ca aceste informatii pot fi de folos si altora, poti sa dai Share si Like pentru a le afla si ei.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*