Scuza nu am timp te costa cat nu-ti inchipui ba si in plus

Nu am timp, este scuza cea mai des invocata de majoritatea oamenilor activi. Vorba aia, atunci cand esti in putere, poti face ceva folositor, si asta iti ocupa tot timpul. Iti doresti sa faci multe intr-o perioada cat mai scurta, iar undeva ajungi sa faci un compromis. Cand ajungi la un obicei in a face „ce trebuie” in detrimentul satisfacerii unei nevoi reale, atunci iti apar problemele.

Totul pleaca de la ce crezi tu ca este important sa faci, neglijand restul prin acel „nu am timp”.

Nu am timp domn’le ce vrei de la mine

Educatia familiala, sociala si profesionala te vor invata la unison ca sunt lucruri ce nu-ti plac dar ce trebuiesc facute. In categoria asta intra si castigarea existentei. La inceput te straduiesti sa-ti alegi meseria cu care crezi ca te indentifici la acel moment. Daca-ti iese, intr-un fel ai noroc ca nu te chinui mult. Dar, pe parcurs, lucrurile se schimba si ajungi la acel compromis intre ce vrei sa faci si ce trebuie.

Astfel vei fi nevoit sa-ti imparti viata intre castigarea existentei si timpul personal. Daca mai ai si familie, administrarea timpului liber o vei face mai putin in favoarea ta.

Asta inseamna ca-ti vei aloca cu prioritate timpul pentru rezolvarea solutiilor legate profesie si familie. Toate astea in timp ce ti-ai dori sa faci altceva, in legatura cu tine insuti si mai putin cu ceilalti. „Nu am timp”, va deveni raspunsul standard, amanand prin el, toate lucrurile legate de structura ta.

Azi asa, maine tot asa, iar cu timpul vei genera un rezultat determinat de lipsa timpului alocat propriei tale persoane.  Asta este reteta dupa care ajungi la doctor, terapeut, consiliere psihologica, neimplinire, nefericire, etc.

Pasi mici, facuti mereu in aceasi directie, iti genereaza succesul sau esecul. Diferenta o face sensul si calitatea constanta a actiunilor tale.

Ca terapeut si instructor Reiki ma intalnesc de multe ori cu urmatoarele raspunsuri:

 • as dori sa ma programez la terapie (ca pacient) dar nu am timp, avand multa treaba la servici.
 • nu mi-am facut exercitiile sau terapia Reiki (ca student Reiki), deoarece nu am avut timp
 • am alocat foarte putin timp meditatiilor si autotratamentului deoarece nu am timp
 • nu am facut terapie (ca si student) celor ce mi-au cerut-o, pentru ca nu am avut timp
 • nu am timp de mine, ma sacrific pentru … nu’s ce cauza

Care crezi ca-ti sunt problemele de care-ti tot pomenesc?

Hai sa vedem:

 • rezolvarea necunoscutelor legate de propria persoana. Ce te saboteaza, ce te ajuta, fara sa-ti dai seama.
 • rezolvarea conflictelor interioare. Un asemenea conflict nerezolvat, ti-l va aduce pe urmatorul. Tot asa si vei ajunge intr-un final sa nu mai stii pe ce lume te afli, coplesit de probleme.
 • perfectionarea abilitatilor de care ai tu nevoie sa reusesti pentru tine. Altfel ai sa-ti perfectionezi acele abilitati necesare reusitei in proiectul altora.
 • problemele de sanatate mai mici sau mai mari, ascunse sau evidente.

Raspunsul tau repetat „nu am timp”, din orice motive gasite, se traduce in „nu am timp sa-mi rezolv problemele”.

Rezultatul este ca ajungi sa traiesti o viata in care se regasesc cumulate, toate problemele de mai sus. Dar stai, ca la astea se adauga si ale altora, de care trebuie sa ai grija.

Nu-i asa ca perspectiva vizitei la doctor, psiholog, terapeut, farmacie, devine plauzibila?

Cu cat amani rezolvarea propriilor probleme, cu atat momentul de cotitura va fi mai dureros. Asta daca nu chiar va „plesni” de-a binelea.

Nu am timp, inseamna ca nu vrei de fapt sa-ti traiesti viata ta, ci pe a altuia. Hai sa fim sinceri, nu-i asa?

Educatia de care am pomenit mai devreme, te invata sa fii duplicitar cu tine insuti. Astfel inveti sa te pacalesti singur, cu rezultatul de mai sus.

Am nevoie de timp pentru mine in primul rand, orice ar fi

Ce ar fi fost sa fii educat de la bun inceput altfel? Sa stii cum sa-ti descoperi talentul si in jurul lui sa-ti dezvolti toata viata.

In acest fel ti-ai fi alocat timp pentru tine sa-ti rezolvi problemele si astfel sa fii de ajutor si altora.

Un nevoias nu are cum sa-i ajute pe altii prin propria lui nevoie constanta, permanenta, de ajutor.

„Nu am timp”, te transforma intr-un nevoias aflat in permanenta nevoie de altii sa-ti rezolve propriile problemele. In timpul asta tu alergi, chipurile, sa le rezolvi pe ale altuia ….

In plus ai sa-i obligi si pe ceilalti sa-ti suporte problemele nerezolvate, comportamente nedorite, sanatate deficitara, lipsuri de tot felul.

Vezi ce important este sa-ti aloci momente libere, gestionandu-ti cu prioritate timpul personal? Conduita este complet lipsita de egoism, in schimb este perfect igienica.

Presupunand ca acum vrei sa-ti rezolvi problemele, acumulate stiva una peste alta, ce vrei sa faci? Stiu, le faci pachet si fugi cu ele la altul sa ti le rezolve, nu?

Crezi ca o sa tina? Uita-te in jur la cati a tinut treaba asta. In ultimul timp cam la putini, caci de fapt „buba” sta in tot esafodajul pomenit mai sus.

Ce tare ar fi sa-mi spui acum:

„Stiu ca nu tine, dar nu am timp de mine, am alte sarcini super importante”. Inca un compromis. Si nici macar nu glumesc, se intampla atat de des, omu’ uita repede.

Ai timp acum si de sufletul tau?

Daca ai ajuns in situatia ai nevoie de schimbari importante in viata ta. Pe acestea trebuie tu sa ti le asumi in schimb.

Spre exemplu poti incepe prin participarea la cursuri Reiki Do, unde poti experimenta:

 • dobandirea unei abilitati de vindecare fara efort din partea ta
 • pentru a deveni mai eficient in practica Reiki, vei fi condus automat la rezolvarea conflictelor interne, unul cate unul. Vei intelege mai usor, ce este important pentru tine.
 • ai sa-ti recunosti mult mai usor „chemarea” ce poate fi chiar calitatea de terapeut. Vei avea la indemana o metoda pentru perfectionarea calitatilor tale naturale, sau dobandite.
 • iti vei rezolva treptat problemele de sanatate si vei fi de ajutor si altora apropiati. Cand copilul ti-e bolnav, in loc sa-l umfli cu prostii, poti sa-i pui o mana cap sa-l linistesti. Poti sustine un tratament medical sa devina mult mai eficient facand terapie Reiki. Recuperarea dupa boala poate deveni mult mai usoara.
 • cu timpul vei inceta sa mai cauti ajutor la altii, in timp ce tu vei deveni un sprijin pentru ei.
 • vei ajunge sa traiesti in acord cu valorile tale si nu cu ale altora pentru tine
 • vei cunoaste cu timpul si prin practica ridicarea nivelului de constiinta. Asta te va face sa devii implinit si sa vezi cu speranta viitorul.

Cursurile Reiki Do pentru toti indiferent de abilitati

Cam asta se intampla la cursuri Reiki Do ce le sustin, mai putin matematic, dar in principiu. Eu predau pentru toata lumea, nu doar celor cu abilitati innascute. Ai probleme si vrei sa le rezolvi, atunci aceste cursuri Reiki sunt pentru tine.

Vei intra intr-un program de seminarii pentru sustinerea cresterii abilitatilor de vindecare.

Daca ti-a placut ce ai citit acum te intreb si eu:

„Ai timp ACUM si pentru sufletul tau ca sa faci ce-ti place?”

Daca da, poti apasa Butonul de sus „Urmatorul Curs Reiki” si sa te inscrii la urmatorul curs afisat. Eu am timp sa fac ce-mi place 🙂

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*