Reiki si biserica o relatie benefica pentru credinta puternica

Reiki si biserica sunt doua abordari spirituale diferite, aparent incompatibile pentru reprezentantii fideli ai celei din urma. Asa cum ai sa vezi in continuare, de fapt se completeaza reciproc pe drumul omului pentru cunoasterea spirituala.

Reiki vs religia motive fundamentale impotriva adoptarii practicii Reiki de catre credinciosi

Cele mai importante motive expuse de reprezentantii bisericii crestine impotriva introducerii practicii Reiki in randurile credinciosilor sai, Reiki vs religia, sunt:

 • Reiki este o practica spirituala dezvoltata sub forma medicinei complementare, cateodata denumita si orientala. Prin ea se incearca stapanirea si manipularea energiei Universale de vindecare.
 • principiile pe care este bazata tehnica Reiki, provin din formele antice de practici oculte, pagane, ale vrajitoriei si magiei. De aceea este considerata o practica superstitioasa ce trebuie evitata, iar Reiki si biserica sunt astfel fundamental incompatibile.
 • nicaieri in scrierile sau traditia bisericeasca crestina, nu se vorbeste despre faptul ca

„lumea este bazata pe energia Universala a vietii,

ce poate fi supusa manipularii de catre puterea umana a gandului si vointei”

Astfel practicantii Reiki incearca de fapt a manipula si controla aceasta forta a vietii numita Reiki. Motivul manipularii este de a subjuga puterea de vindecare. Astfel Reiki si crestinismul nu se pot amesteca ca si ideologie.

 • insasi presupunerea ca Dumnezeu va asista lumea intr-un fel pe care nu l-a revelat in scrierile sfinte ca fiind vointa lui, constituie un pacat. Astfel Reiki si biserica ortodoxa difera, in aparenta, conceptual.
 • in Reiki vindecarea nu se obtine pe calea rugaciunii, ci prin utilizarea unor tehnici ce incearca sa canalizeze energia Universala a vietii. Aceasta incercare are loc prin puterea vointei si a gandului uman. De aceea Reiki nu se identifica cu ceea ce crestinismul recunoaste a fi vindecare prin gratia divina. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Reiki si credinta ortodoxa nu au gasit o cale comuna pana acum, de a veni in ajutorul celor bolnavi si nevoiasi.

Reiki si biserica motivele greutatii in perceperea unui mesaj coerent despre Reiki a reprezentantilor celei din urma

Acum mai trebuie sa scot in evidenta si un alt aspect pentru care Reiki si biserica, nu au gasit pana acum o cale armonioasa de comunicare.

Societatea Usui Reiki Ryoho Gakkai (URRG) a fost infiintata in Japonia la inceputul secolului XX. Fondatorul ei a fost creatorul metodei originale Sensei Mikao Usui. Nici reprezentantii societatii, nici el insusi, nu au fost de acord cu raspandirea pe cale larga a acestei practici in lume. Marturie sta faptul ca societatea URRG si-a restrans foarte mult activitatea dupa al doilea razboi mondial. Ea a continuat doar conservarea liniei de initiere energetice pure, a etalonului energetic. De asemenea a mentinut nemodificata filozofia, principiile si cunostintele transmise de initiator.

Motivele acestei reticente sunt oferite chiar de situatia actuala ce situeaza practicantii Reiki si biserica in antagonism, asa cum ai sa vezi in continuare.

De ce nu functioneaza relatia intre Reiki si biserica

Odata cu raspandirea practicii Reiki din Japonia in lumea occidentala, a avut loc si modificarea metodei Reiki. Modificarea a fost facuta de catre occidentali prin liberul lor arbitru, pentru adaptarea ei conform culturii vestice. In acest fel s-a dorit a face accesibila metoda de vindecare cat mai multor oameni indiferent de cultura si religia din care faceau parte.

Acest fapt a dus la modificari majore fata de metoda originala, prin includerea si a unor vibratii de alta natura decat Reiki. Aici vorbim de introducerea in aceste metode a conceptelor religioase crestine (sfinti, arhangheli, ingeri, etc) dar si a vibratiilor ce se „presupun aferente lor”.

Practic relatia dintre Reiki si biserica nu a functionat din cauza lipsei de reprezentare unitara a practicantilor Reiki, in comunicarea cu cea din urma.

Problema majora in comunicarea dintre Reiki si biserica.

In lume sunt milioane de practicanti Reiki, iar in occident ei s-au constituit in asociatii nonprofit. Deja ei sunt agreati de lumea stiintifica medicala din cauza rezultatelor spectaculoase in vindecarea mintii si trupului.

Din pacate, fiecare practicant Reiki este liber sa transmita ceea ce considera el despre Reiki. Criteriul transmiterii il constituie cultura personala, profesionala si constiinta lui. Asta este o problema majora in comunicarea dintre Reiki si biserica.

Mai trebuie sa subliniez si dorinta unor maestri Reiki, experti mai mult in marketing si publicitate de a modifica in mod egoist si poate din necunoastere, mesajul original al metodei Reiki. Ei au impact in randul publicului dar si un nivel scazut de constiinta, facilitand astfel transmiterea mesajului incorect.

Motivul introducerii elementelor religioase, este cel de „a prinde” la un public cat mai larg, cum este cel din sfera cultelor religioase. Acest fapt duce la reactii din partea bisericii.

Cu alte cuvinte, fiecare vorbeste ce vrea depre Reiki cu rezultat in comunicarea dificila dintre practicantii vindecarii si biserica. Acesta este motivul neintelegerii de catre cei din urma, a aspectelor de baza vizavi de ce inseamna Reiki de fapt.

Astfel, reticenta maestrilor japonezi, reprezentanti ai societatii URRG dar si a altor metode Reiki japoneze ce conserva etalonul energetic al metodei originale, este pe deplin justificata.

Reiki si biserica motivele unei relatii pentru o credinta mai puternica

De ce practicantii unui cult religios pot practica Reiki si credinta lor sa nu sufere, ci dimpotriva, sa devina mai puternica:

 • practicantii Reiki instruiti corect, acceseaza energia doar in afara dorintei lor de a o stapani si manipula . Ei sunt instruiti de catre Maestri adevarati sa nu influenteze manifestarea energetica Reiki cu propria constiinta, ci s-o transmita cat mai nemodificata. Relatia cu Reiki nu este proiectata de catre initiatori sa functioneze altfel. Manifestandu-si orgoliul si dorinta de stapanire, practicantii Reiki vor inchide automat canalul Reiki si vor deschide pe cel al transmiterii propriei energii in detrimentul lor. Aici, Reiki si biserica au de fapt un element comun: omul face parte din creatie. El se dezvolta in cadrul ei si respecta pozitia constitutiva fata de Sursa Universului. Nu influenteaza relatia in interes propriu. (nici nu ar putea)
 • metoda originala Reiki a fost creata avand la baza (dar nu limitata la ele) practicile orientale: Zen, Shinto, Buddhism. Acestea nu sunt nici oculte, nici de vrajitorie, nici de magie si nici limitative, dogmatice. In metoda Reiki adaptata omului modern, exista doar filozofie in afara amprentei orientale. Alaturi de filozofie se intalnesc stabilirea sistemului de rezonanta energetica si practica terapiei. Filozofia metodei este construita pentru a fi acceptata de toata lumea indiferent de sistemul de credinte adoptat si anume:

Filozofia Metodei ce o predau

” Doar azi, sa nu te superi, sa nu te ingrijorezi, sa-ti indeplinesti misiunea pe pamant, sa fii recunoscator, sa fii bun cu cei din jur”

Doar si prin filozofia metodei, Reiki si biserica pot gasi elemente comune in evolutia personala si spirituala a credinciosilor, catre o lume mai buna.

 • societatea moderna a creat o nevoie pentru ca biserica sa-si schimbe mesajul catre credinciosii sai, adoptand recunoasterea meritelor lumii stiintifice. Efectele energiei Reiki au fost demostrate stiintific. Asa ca doar de reprezentantii bisericii (oameni fiind) depinde ca relaxarea dogmatica sa includa si practica Reiki. Astfel, crediciosii vor avea beneficiul unei sanatati a mintii, corpului dar si a unui nivel ridicat de constiinta. Astfel practicantii Reiki si biserica pot sluji impreuna interesul comun pentru o lume mai sanatoasa si fericita.
 • in Reiki omul se dezvolta pentru a corespunde criteriilor Universului, lasandu-se modelat de acesta. Astfel va transmite o energie cat mai pura. Deci pozitia constitutiva a practicantilor in relatie cu Universul corespunde cerintelor unei legaturi dintre Reiki si biserica cat mai stranse.

Prin modificarea corecta a sistemului de rezonanta a practicantului, se acceseaza de catre acesta doar Reiki.

 • Cum prin rugaciune se doreste accesarea energiei de natura divina, practicantii Reiki isi pot potenta mesajul rugaciunii cu o vibratie de frecventa inalta, dovedita stiintific. Si in acest caz practicantii Reiki si credinta ortodoxa au elemente comune pentru o comunicare la un nivel superior.
 • Reiki este o energie cosmica, Universala, iar proprietatiile ei vindecatoare erau cunoscute din vremuri imemoriale. In cultura traditionala japoneza era transmisa prin „teate ryoho” – transmiterea energiei vindecatoare cu ajutorul mainilor. Istoria a atribuit aceste tipuri de vindecari si personajelor consemnate in diverse curente religioase. Ca exemple avem, Buddha, Cristos, dar si mai tarziu prin „atingerile regale”. Aici consider ca Reiki si biserica prezinta elemente comune si nu doar din asocierea vizuala a pozitionarii palmelor pe capul celor tratati.
 • Metoda de accesare sigura a Reiki a fost creata de un om, Sensei Mikao Usui. El a obtinut ridicarea spirituala sub forma relaxarii si fericirii permanente, numita si iluminare, prin practicile traditionale orientale. Odata cu iluminarea, a fost inzestrat si cu o capacitate de vindecare. El a reusit sa creeze o metoda ce sa ofere si altor oameni posibilitatea de a accesa Reiki. Astfel ei parcurg cu ajutorul ei un drum catre iluminarea ce sensei Usui a obtinut-o. Deci un om a obtinut niste rezultate si a creat o metoda de accesare a unei energii inalt vibrationale pentru ca si altii sa ajunga la ele.

Maestrii metodelor originale estice, nu au afirmat vreodata ca Sursa Reiki inlocuieste reprezentarile de natura religioasa a altor culte religioase

Astfel nu exista un conflict intre Reiki si credinta celui celui ce doreste sa se apropie de Dimensiunea Inalta, aplicand o metoda transmisa corect.

 • In Reiki nu este necesara concentrarea sau efortul din partea practicantului. Deci el nu-si va folosi capacitatile psihice pentru a influenta si manipula energia.
 • Reiki se manifesta indiferent de credinta terapeutului sau pacientului si indiferent de starea de constiinta a omului. Persoane aflate in stare de inconstienta au fost vindecate cu Reiki. Deci nu putem vorbi despre Reiki vs religie, atata timp cat am aratat ca nu contravine principiilor celei din urma ci doar ideilor ei dogmatice.
 • Reiki se transmite atat fiintelor cat si obiectelor.
 • starile generate de starea de conectare la Reiki sunt de relaxare, de fericire si de vindecare. Atata timp cat lucrurile stau asa, cine poate sa spune ca Reiki si biserica nu sunt compatibile intre ele pentru progresul spiritual al omului.
 • Reiki potenteaza efectul altor tratamente dar si a altor practici spirituale. Astfel se creaza o legatura mai stransa intre practicant si scopul lui. In relatia Reiki si Dumnezeu ca reprezentare religioasa, omul are de castigat apropiindu-se mai mult, mai strans de sursa credintei lui.

Reiki si credinta dezvoltarea unei relatii spontane intre cele doua

In experienta mea de terapeut si instructor Reiki, am intalnit cazuri de dezvoltare a unei relatii spontane intre Reiki si credinta ortodoxa. Asta s-a intamplat fara ca eu sa-i fi indrumat catre asa ceva.

La intrebarea mea de ce au ales ca pe langa Reiki sa devina si practicanti religiosi activi, mi-au raspuns:

„pentru ca asa am ajuns sa simt practicand sau primind Reiki”

Pe studentii mei practicanti religiosi, experienta Reiki i-a facut sa simta la un nivel superior legatura cu sursa credintei lor. Astfel, Reiki si credinta se completeaza reciproc. Amandoua vin in ajutorul practicantilor comuni de a accede la un nivel superior de viata, sanatate si fericire.

Reiki si Dumnezeu premisele refacerii legaturii

Religia inseamna de fapt „re – ligios” adica „refacerea – legaturii” si de aici te las pe tine sa descoperi semnificatia unei asemenea notiuni.

Vrei sa experimentezi o apropiere mai mare de sursa credintei tale? Daca da, poti participa si tu la cursurile Reiki organizate de mine. La cursuri nu o sa intalnesti asocieri cu idei religioase, misticisme sau ezoterisme.

Daca consideri ca informatiile prezentate in acest articol sunt interesante si pentru alte persoane, poti da Share si Like.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Un gand pentru “Reiki si biserica o relatie benefica pentru credinta puternica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*