Rolul gandirii tale constiente in gasirea sistemului potrivit de valori

Unele dereglari in starea ta de sanatate precum si lipsa rezultatelor dorite, te pot aduce in contact cu viata spirituala. Aici ai sa observi doua aspecte importante dar aparent contradictorii, referitoare la rolul gandirii in viata omului.

Primul aspect se refera la necesitatea opririi gandurilor prin scoaterea din functiune a partii constiente a mintii. Al doilea se refera la rolul gandirii constiente dirijate, pentru obtinerea unui rezultat.

Daca aceste doua abordari nu-ti sunt clare, greu vei ajunge la un rezultat si in viata spirituala. Mai intai sa intelegem necesitatea acestor abordari.

Rolul gandirii si educatia societatii

Problemele tale graviteaza de fapt in cea mai mare parte a vietii in jurul gasirii solutiilor necesare satisfacerii simturilor tale. Toate simturile tale sunt centralizate in minte, deoarece ea le proceseaza. Rolul gandirii constiente, asa cum il percepi in acest moment, este acela de a-ti oferi solutii la problemele tale.

Atata timp cat simturile tale sunt nelinistite, mintea ta va fi preocupata sa le linisteasca.

Nici educatia, nici cultura civilizatiei noastre nu includ cai de linistire a simturilor ci doar cai de satisfacerea a lor. Sunt doua lucruri diferite.

Stim ca prin sistemul nostru de credinte, filtram evenimentele exterioare noua pentru a ne alcatui o reprezentare interioara a realitatii. Ea va fi usor diferita pentru fiecare din noi, deci vorbim de propria realitate. Reprezentarea interioara ne va crea o stare interioara ce ne va pune in situatia de a actiona conform ei.

Deci credintele noastre vor determina directia si calitatea actiunilor noastre.

Diferenta intre satisfacerea obiectivelor si cea a simturilor o reprezinta viata intr-o societate umana fata de cea a necuvantatoarelor.

Prima societate este ierarhizata, structurata pe categorii sociale ce corespund categoriilor de obiective de atins. A doua societate nu este structurata deoarece simturile sunt comune.

Acum nu ai suportul necesar din partea societatii in care traiesti. Consumismul educa dezinhibarea voita a simturilor pentru a fi preocupat in permanenta sa le satisfaci.

Dezinhibarea este cea mai facila cale de a fi deturnat de la propria cale. Reprezinta in acelasi timp si o forma de sclavie putin productiva pentru tine.

Rolul gandirii constiente si necesitatea reducerii activitatii ei

De regula, prin meditatie ne referim la linistirea mintii reducand astfel voit rolul gandirii in acel moment. Linistirea mintii are loc in doua moduri. Ori ancorand simturile intr-un univers mai inalt decat mintea noastra, ori intrerupand legatura dintre minte si simturi.

La cursurile Reiki prin procesul de initiere te vei putea ancora in Sursa Reiki. Atunci vei putea experimenta starea de conectare specifica metodei Reiki, dar si linistirea treptata a mintii.

Dupa un timp petrecut in exercitiul respectiv, controlul asupra simturilor este preluat automat si linistea te poate invalui pe deplin. In acel moment ai o stare inalta.

Prin Reiki te conectezi la ritmurile armoniei universale si mintea ta poate deveni eliberata de conditionarile satisfacerii simturilor.

Acum, rolul gandirii in intretinerea agitatiei mintii este diminuat si ai disponibila resursa mintii pentru cel de-al doilea pas.

Rolul gandirii constiente este acela de a gasi calea realizarii in afara satisfacerii trecatoare a simturilor.

Rolul gandirii constiente in gasirea caii

Credintele tale reprezinta singura variabila ce tu o poti schimba. Atata timp cat ele apartin altcuiva fiindu-ti inoculate, nu esti pe calea ta ci pe aceluia. Nu activezi pentru tine ci pentru acea entitate.

Rolul gandirii constiente este identificarea scopului propriu si apoi modificarea voita a sistemului de credinte pentru a ti-l atinge.

Atata timp cat obiectivul tau este etic, echitabil, moral, nu vei gresi cu nimic in dobandirea sistemului asociat de credinte.

Daca doresti un suport in atingerea obiectivelor tale oricare ar fi ele, ai la dispozitie metoda Reiki.

Metoda Reiki contine atat un set de tehnici cat si o filozofie conform careia ele vor fi aplicate.

Aceasta filozofie:

  • iti cladeste un sistem propriu de valori ce sa te ajute sa indeplinesti scopul metodei
  • te ajuta sa manifesti energia in stare cat mai pura.

Filozofia metodei Reiki:

Doar azi. Nu ma super. Nu ma ingrijorez. Imi indeplinesc menirea pe pamant. Sunt recunoscator. Sunt bun cu cei din jur.

Scopul metodei Reiki este vindecarea corpului, mintii si ridicarea nivelului de constiinta.

Avand la indemana scopul si filozofia metodei, vei putea sa-ti atingi mult mai usor obiectivele tale de viata.

Practicand Reiki ai sa:

  • iti linistesti simturile
  • iti creezi sistemul propriu de valori necesar unui univers interior armonios si luminos.

Astfel ai sa traiesti sanatos ghidat de lumina Reiki si nu de agitatia mintii.

ps: daca consideri ca aceste informatii poti fi folositoare si prietenilor tai poti da Like, Share, +1

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*