Schimbarea obiceiurilor tale ghid minimalist pentru o viata sanatoasa

Situatia in care te afli in acest moment, se datoreaza unor obiceiuri bune sau obiceiuri proaste, inradacinate in comportamentul tau. Daca nu ai o sanatate buna sau succes in ce-ti doresti, vei putea apela la schimbarea obiceiurilor tale.

Astfel, le vei inlocui cu unele ce te vor duce pas cu pas la rezultatele dorite de tine.

Obiceiurile iti dicteaza starea prezenta de sanatate pentru ca apelezi la ele zilnic. Rezultatul lor se acumuleaza de la o zi la alta, ajungand sa determine ori un dezechilibru, ori echilibru.

De cele mai multe ori nu ajungi intr-o situatie, doar pentru ca ai actionat odata in acel sens. Daca vrei sa determini schimbarea acelui rezultat, actionezi zi de zi in directia obtinerii lui, prin schimbarea obiceiurilor. Efectul se realizeaza prin acumulare si dureaza pana il obtii.

In continuare am sa-ti prezint 3 modalitati pentru schimbarea obiceiurilor tale nedorite, cu altele ce sa-ti aduca rezultate favorabile.

Schimbarea obiceiurilor prin puterea vointei

In acest caz modificarea obiceiurilor tale va implica un efort de vointa din partea ta. Rezultatele cercetarilor asupra comportamentului uman, au aratat si durata necesara implementarii unor noi obiceiuri. Durata variaza functie de gradul de complexitate al actiunii in sine.

Pentru implementarea unei deprinderi de o complexitate scazuta sunt necesare doar 21 de zile. Pentru una complexa ar fi nevoie de 66 de zile.

Deci iti vei mobiliza vointa continuu intre 21 si 66 de zile, pentru a te obisnui cu noua deprindere.

Sa presupunem ca tu trebuie sa-ti inlocuiesti obiceiul de a te uita la televizor cu acela de a alerga. Timp de minim 21 de zile, soare sau ploaie, tu iesi pe usa la ora stabilita pentru alergare.

Pentru o rata mare de reusita, poti recurge si la ajutorul familiei, prietenilor ce sa mobilizeze in directia deja declarata.

Un lucru este clar. Dupa ce-ti va intra in obisnuita acest obicei, vei incepe cu implementarea altuia nou. Practica schimbarea obiceiurilor simple cu o rata de unu pe luna. Intr-un an vei ajunge la 12 obiceiuri noi sanatoase.

Gandeste-te unde vei ajunge in doi ani de implementare a unor obiceiuri sanatoase alimentare, de igiena, de miscare. Vezi, nimic nu este imposibil. Totul este sa mergi cu pasi mici si sa manifesti vointa necesara.

Schimbarea obiceiurilor prin puterea afirmatiei

O serie de obiceiuri proaste se desfasoara la nivel emotional. Ele pot fi inlocuite foarte usor cu altele, prin simpla tehnica a afirmatiei.

Sa presupunem ca obisnuiesti sa:

 • gandesti negativ, ori
 • sa-ti faci probleme din orice, ori
 • amani actiunea, ori
 • vorbesti prea mult, ori
 • ai ticuri nervoase, ori
 • sa fumezi, ori
 • sa consumi alcool, ori
 • ai insomnii, ori toate acestea la un loc.

Nu rade, sunt destui in ultima situatie si au nevoie de un astfel de ajutor.

Ca sa scapi de problema, alegi cate o afirmatie in legatura cu un obicei de schimbat. Apoi, acea afirmatie o rostesti zilnic constient, de nenumarate ori, pana ajungi si tu sa crezi ce spui.

Schimbarea obiceiurilor printr-o simpla mantra

Practic transformi afirmatia intr-o mantra. Efectul in schimbarea obiceiurilor se va face resimtit printr-un exercitiu de vointa mai mic decat in primul caz.

Pentru modificarea obiceiurilor tale, se vor intampla in acest caz doua lucruri benefice tie:

 • rostind-o constient de suficiente ori vei crede si tu ca ai acea calitate. Deci, sistemul tau de credinte prin care filtrezi evenimentele lumii exterioare sa va schimba si el. Schimband filtrele obtii si o alta imagine interioara, avantajoasa tie, a evenimentelor exterioare. Asta iti va oferi o stare interioara ce te va sustine in a actiona potrivit dorintelor tale.
 • repetitia pe o lunga perioada de timp va trece informatia din constient peste bariera subconstientului. Acesta din urma o va accepta ca adevarata si iti va comanda procesele interioare in acord cu mesajul afirmatiei. Astfel ti se poate declansa pofta la alimentul dorit.

Pentru schimbarea obiceiurilor alimentare, spre exemplu, iti poti stabili sa rostesti de 3000 de ori pe zi, afirmatia:

„imi plac la nebunie fructele si legumele”

Pentru schimbarea obiceiurilor cu o eficienta crescuta, poti adauga afirmatiilor si asocieri mentale de imagini. Adica te si gandesti la ce spui, estompand imaginea nedorita, accentuand-o pe cea dorita.

Aici efortul de vointa este mai mic in comparatie cu primul caz, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Programarea obiceiurilor bune si deprogramarea obiceiurilor proaste prin Reiki

Dar ce te faci daca nu stai prea bine la capitolul vointa si macar pentru a implementa punctul 2?

Mie imi place sa amintesc studentilor mei de cate ori am ocazia, de avantajele folosirii puterii intentiei asupra manifestarii vointei.

Cei ce au participat la cursurile mele Reiki, inteleg de ce schimbarea obiceiurilor poate fi facuta doar prin manifestarea intentiei. Ca si suport in mai buna intelegere stau exercitiile specifice Reiki explicate la curs.

Puterea intentiei nu presupune mobilizarea vointei ci doar manifestarea intentiei in sensul dorit, intentie transmisa pe calea vibratiei Reiki. Chiar daca nu crezi 100% in afirmatia rostita, simpla intentie ca lucrurile sa se indrepte in acea directie este suficienta.

Modificarea obiceiurilor prin puterea intentiei

Schimbarea obiceiurilor poate avea loc prin alegerea unei „mantre” transmise pe calea Reiki, cam in acest mod:

 • te conectezi prin tehnicile predate la curs la sursa Reiki
 • iti pui o mana pe frunte iar cealalta pe spatele capului
 • iti transmiti mesajul potrivit pentru programarea obiceiurilor bune, prin mana de pe frunte. Simti cum vibratiile Reiki ies din mana odata cu cuvintele rostite mental.
 • dupa 1 minut sau doua, lasi jos mana de pe frunte, pastrand-o o perioada doar pe cea din spate.
 • poti repeta acest exercitiu de cateva ori pe zi in reprize scurte.

Subconstientul va primi mult mai usor mesajul afirmatiei pentru schimbarea obiceiurilor nedorite. Practic programezi subconstientul prin vibratia Reiki de a lua automat deciziile in sensul vibratiei transmisa de tine constient.

De fapt toate tehnicile specifice metodei Reiki sunt foarte simplu de aplicat. In acest caz vibratia Reiki joaca un rol de amplificare a mesajului transmis subconstientului nostru dar si al pacientilor nostri.

Acum ai la dispozitie 3 metode foarte simple pentru schimbarea obiceiurilor nedorite, pentru o calitate superioara a vietii. Pentru a-ti fi cat mai usor, poti participa si tu la unul din cursurile Reiki Do anuntate pe acest site.

ps: daca ai gasit aceste informatii utile poti da Share, Like, +1, pentru a le afla si prietenii tai.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*