Scopul in viata – ghici la ce-ti serveste!

In timp ce “specialistii” cauta de zor sa rezolve misterul existentei umane (scopul in viata fiecaruia?) si se pare ca inca nu i-au dat de cap :), as vrea sa-ti propun urmatoarea tema de gandire, sa vezi daca nu cumva poti sa le-o iei inainte.

Mai tii minte cum e sa traiesti „fara regrete„?

Scopul in viata, dar al cui?

Toata lumea stie ca trebuie sa-si lege existenta de un scop in viata, dar este de adaugat ca acel scop trebuie sa fie doar al tau, ca sa fii fericit.

Nu poti considera ca ti l-ai atins, daca toata viata ai pedalat la scopul altuia, adica, daca nu ti-ai urmat visul, cu siguranta ca ai fost inclus/a in efortul altuia de a si-l realiza pe al lui.

Scopul tau real este de fapt motivul pentru care te aflii aici si trebuie sa investesti ceva timp pentru a-l (re)descoperi , tocmai pentru a nu-ti pierde apoi toata viata, din graba sau dezinteres, mergand intr-o alta directie decat a ta.

Odata ce l-ai gasit, sau esti pe aproape, 🙂 trebuie sa te misti in directia lui pentru a-ti atinge scopul in viata asta, nu?

Ce iti trebuie sa-ti atingi scopul in viata asta?

Afland foarte simplu ce ai de facut zilnic pentru a-ti urma calea ta si nu a altuia, ai sa observi in curand, cum ai sa te lovesti de tot felul de obstacole, generate de absenta calitatilor tale, pentru a-ti atinge scopul in viata ta, cel real, pornind de la cel zilnic, saptamanal, lunar, anual, pe 10 ani si ajungand la cel pe viata.

Abordand aceste lipsuri cu curaj, lucrand cu tine pentru imbunatatire, dobandind astfel pe rand, una cate una, aceste calitati, te transformi incet incet in fiinta ce trebuie sa devii.

Transformarea nu se petrece in esenta ta, ci in crestere si completare.

Cum fiecare din noi suntem diferiti si deci avem scopuri in viata diferite, nu trebuie sa devenim cu totii la fel, ci dimpotriva.

Ce relevanta are pentru tine acum, cardul sau turma, pentru propria ta dezvoltare?

Vrei sa fii fericit? Atunci nu proceda asa.

Mai mult, cand pedalezi la indeplinirea unui alt scop decat al tau, se intampla sa-ti dezvolti alte calitati decat cele necesare urmaririi visului tau.

Asta te transforma cu timpul, in altceva decat ti-ar trebui pentru completarea experientei tale de viata. Urmarea este sentimentul de neimplinire, de ratare si asta dupa o viata de munca. Nu e pacat?

Deci si prin urmare 🙂 calea pe care trebuie sa mergi, este data de confruntarea cu lipsa calitatilor necesare atingerii obiectivelor tale, zilnice, saptamanale, lunare, etc si dobandirea acestor calitati, pentru a deveni mai mult si nu altceva, pentru a creste in directia necesara tie si nu in ultimul rand ca astfel sa fii fericit.

 

Viata e usoara? Incearca sa-ti atingi scopul in viata si ai  sa vezi daca e asa.

Ce se intampla cu cei ce cred ca viata trebuie sa fie usoara daca o gestioneaza corespunzator? Apeleaza ei cumva la “trucuri”, “triks and tips”, cautand mereu calea usoara, alegand scurtatura, evitand tocmai incercarile menite a-i “ridica”? Nu cumva tocmai ei „nu cresc”?

Ce am fost si ce am ajuns?

Poti lua o pastila si sa te vindeci pe moment sau superficial, dar incercand sa-ti rezolvi in profunzime problemele reale fizice, mentale, emotionale, spirituale, printr-o terapie reiki, nu inseamna neaparat sa devii un vindecator, terapeut reiki (ca poate ai deja o meserie si nu ai nevoie de alta) ci inseamna sa te dezvolti, in directia potrivita tie, fiind asistat de o constiinta superioara.

Tocmai prin dobandirea abilitatilor si calitatilor necesare atingerii unui scop in viata (ce are legatura cu esenta ta), te vei transforma intr-o fiinta completa si deci implinita, fericita.

Asa ca nu scopul in sine ar conta sa fie atins, ci ce se petrece cu tine pe drumul catre el, iar asta determina si nivelul tau de fericire, pentru toata viata ta.

ps: daca ti-a placut articolul poti lasa un comentariu cu parerea ta, Share catre prietenii tai si de asemenea un Like.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*