Urmeaza-ti inima un indemn mai putin intelept pentru evolutie reala

Indemnul „Urmeaza-ti inima”, ii face pe marea majoritate sa inteleaga prin asta sa traiasca dupa bunul plac. Cu alte cuvinte „asa imi vine, asa fac”. Rezultatul este abandonul de sine in tot felul de placeri si practici ce nu au legatura cu dezvoltarea spirituala, personala.

Verificarea ultimei afirmatii o poti face filozofic, simplu si tu. La cati inalt spiritualizati au aparut in utlimul timp printre noi, ar fi trebuit sa ne fie mai bine. Si ne este?

Daca iti doresti sa evoluezi personal sau spiritual, indemnul „urmeaza-ti inima” te va ajuta mai putin.

Inima este asociata din cele mai vechi timpuri cu sentimentele. Este de inteles, atunci cand strangi pe cineva in brate, il duci de fapt la inima, nu la cap.

Inima sau capul, o alegere simpla la prima vedere, nu?

Urmeaza-ti inima sau unde duce dorinta satisfacerii simturilor materiale.

Dar inimioara mai este si sediul sentimentelor reprezentand dorintele de moment. Cand iti pui problema sa-ti urmezi inima la 20 de ani, te indrepti intr-o directie. In schimb daca-ti pui aceiasi problema la 60 de ani, directia foarte posibil sa fie alta.

Asta inseamna ca indemnul urmeaza-ti inima, te va duce de la a-ti satisface o dorinta de moment, la alta. Poti foarte simplu sa asociezi dorintele de moment, cu satisfacerea simturilor materiale.

Aceste simturi ale noastre sunt cele atasate corpului nostru material, precum vazul, auzul, gustul, tactil, etc. Toate simturile materiale, ce creaza diverse pofte,  se centralizeaza in minte. Astfel mintea este si ea un organ de simt, material.

Actionand pentru a-ti satisface dorintele sau simturile, vei acumula si frustrari.

Cand actionezi intr-o directie, o faci pentru a obtine rezultate. Poti asocia rezultatele cu roadele acelei actiuni. Adica esti orientat in a te hrani cu fructul actiunilor tale. Adica esti atasat de fructul propriilor tale actiuni, de rezultat.

Gandeste-te ca te aflii intr-un pom plin de fructe, unele acre, altele dulci. Hranindu-te fiind atasat de ele, vei capata si placere si neplacere, acumuland frustrari.

Astfel urmeza-ti inima, te va duce la a acumula frustrari in timp si mai putin la evolutie personala si spirituala.

Urmeaza-ti inima sau capul?

Creierul nostru si-a dezvoltat de-a lungul timpului diverse structuri, cu functionalitati atasate.

Creierul arhaic, prima structura aparuta in evolutie, este responsabil cu reactiile atavice, impulsive, necesare supravietuirii. Teritorialiatea, agresiunea, dominatia, satisfacerea placerilor materiale, instinctul de supravietuire, de reproducere, frica, cu sentimentele atasate, ii apartin.

Sistemul limbic a doua structura cronologic aparuta, este responsabila cu rafinarea emotiilor, sentimentelor originate in structura arhaica.

Neocortexul este sediul constiintei, logicii, ratiunii, al limbajului. Aceasta structura are rolul de a inhiba pornirile automate, atavice ale primeia.

Acum te rog sa te gandesti o clipa:

Daca majoritatea sentimentelor, emotiilor, sunt generate de nevoia de supravietuire, tu ce „inima” urmezi de fapt?

Cat de mult poti rafina din ele trimitandu-le neocortexului pentru a le ingloba in actiuni rationale, civilizate pentru a evolua?

Marea scapare a multora este ca asociaza emotiile, sentimentele generate in mare parte de structura arhaica a creierului, cu „inima”.

Astazi mai mult ca oricand, „spiritualizatii” inteleg sa-si urmeze inima. Restul o urmeaza pe a altora, avand incredere ca ii va duce si pe ei in directia potrivita. Altii fac ce zic si nu ce simt altii, luand de-a gata si pe nemestecate, ziceri, cutume, obiceiuri.

Daca te uiti in jur ai sa vezi cumva o civilizatie ordonata, fiecare muncind catre propriul scop? Probabil ca ai sa vezi una dezordonata, ai carei indivizi se invart in cerc ametiti, batandu-se cap in cap.

Urmeaza-ti neocortexul si va fi bine si pentru tine.

Suna ca nuca-n perete, dar uite de ce.

Sa presupunem ca ti-ai propus sa ajungi la un scop si acesta este sa-si ridici nivelul de constiinta. Motivul l-ar reprezenta atingerea prin acest nivel, a implinirii si implicit fericirii permanente. De sanatate nu mai vorbesc.

Doar evolutia spirituala te va face fericit. Altfel vei devenii din ce in ce mai conditionat de dorintele „inimii”, devenind mai frustrat si implicit nefericit.

Pentru a atinge un scop valabil toata viata, mai intai trebuie sa-l definesti. Daca o faci dupa principiul „urmeaza-ti inima” s-ar putea ca scopul sa nu te tina „in priza” o viata. Fa o distictie clara intre sentimentele generate de atavisme, ce te trag in toate directiile si „urmeaza-ti vocea interioara”.

Distinctia o faci printr-un anume tip de educatie, ce multora le lipseste. Satutul de vorba cu sinele, avand momente de calitate cu tine insuti. Dar asta este o alta poveste.

Odata ce ti-ai stabilit tinta, trebuie sa-ti stabilesti si programul ce sa te duca la atingerea ei.

O sa-ti stabilesti obiective zilnice, ce indeplinite te vor duce la obiective lunare, anuale, pe 10 ani, pe viata.

Asta inseamna sa implici la greu neocortexul cu functiile sale logice, pentru a gasi cea mai buna structura de activitate.

Apoi sunt zile in care nu ai chef sa faci nimic decat sa asculti de „urmeaza-ti inima”. Atunci implici iarasi neocortexul cu ratiunea lui: „Trebuie sa ma tin de program indiferent ce mi-ar place sa fac”.

Esti constient si pe deplin rational ca daca nu-ti respecti calea aleasa prin atingerea obiectivelor zilnice, vei ajunge nicaieri.

Calea logicii si ratiunii obligatorie in ascensiunea personala si spirituala

Haide de dragul demonstatiei, sa asociem acest drum pe care ti l-ai propus sa-l parcurgi, cu practica religioasa.

Vrei sau nu, ai chef sau nu, in ziua cu pricina tot 250.000 de matanii va trebui sa faci. Nu mai este dupa cum ai sau nu, chef. Nu mai este nici dupa cum iti spune inimioara de 20 sau 30 de ani sa faci. Este dupa program si asta il respecti cu neocortexul, nu cu inimioara.

Practica ta, religioasa sau nu, va fi dedicata si inhibarii simturilor (majoritatea atavice). Asta tocmai pentru a putea ajunge la un rezultat inalt, spiritual, pe termen lung.

Cu timpul, in functie de practica aleasa, vei ajunge ancorat exclusiv in modul rational, constient, logic, al liberului arbitru.

Ai atins un nivel pre-spiritual, in care ai reusit sa te detasezi de fructele actiunilor tale.

Traiesti in universul propriu creat constient, renuntand la rezultatele actiunilor tale pentru a nu mai acumula frustrare. Nu mai ai frustrare inseamna ca nici indemul „urmeaza-ti inima” nu o sa-si mai faca simtita prezenta. Astfel ai sa ramai stabil pe calea ta. In acest stadiu este posibil sa-ti fi atins in parte obiectivul.

Intalnirea cu Universul Spiritual inca din timpul vietii … uite cum

Vezi … nu pot spune ca este usor. Dar mai mult sau mai putin, asta este calea educata a unui artist, savant, unui geniu, artist martial daca vrei.

De abia de aici, din aceasta stare de constiinta, Inalta Spiritualitate va lua usor controlul asupra ta. Aceasta stare doar constituie o trambulina pentru a stabili o legatura concreta cu Sursa Credintei tale. De abia de aici, practica ta va trece in supraconstient cu legatura directa in Inalta Dimensiune.

Din acest moment „se va interveni” asupra ta si vei suferi si tu procesul de Iluminare. Adica treci „dincolo” fiind inca in viata. Asta este toata smecheria, altfel e prea tarziu. Prin moarte toti pot.

Iluminarea ti se ofera, nu o obtii!

Facand liniste in galagia de sentimente si pofte contradictorii, neascultand de „urmeaza-ti inima”, vei „auzi” in sfarsit ecoul Universului. De abia acela va fi inceputul unei relatii spirituale.

Neocortexul constituie sediul constiintei inalte si educand-ul in detrimentul lui „urmeaza-ti inima” (creierul arhaic) vei ajunge departe.

Metoda Reiki calea de vindecare a mintii, corpului si ridicare a nivelului de constiinta

Nu ti-am scris degeaba pana acum. Poti urma doar calea de mai sus asa cum au urmat-o toti Iluminatii si n-au fost putini. Alta cale nu s-a mai pomenit pe pamantul asta, pana cand cineva a hotarat sa faca un mare cadou omenirii.

Acesta a fost Sensei Mikao Usui. El a parcurs pasii de mai sus, renuntand treptat la atasamentele fata rezultatele propriilor actiuni. Intr-un final a renuntat si la ultimul aspect al materialitatii: viata lui materiala.

Cum suna asta fata de „urmeaza-ti inima”, „urmeaza-ti poftele”, „urmeaza azi o directie, maine alta”?

Hotarat sa moara sau sa primeasca Iluminarea, a ajuns in martie 1922 sa intalneasca Inalta Dimensiune. Aceasta s-a petrecut foarte brusc iar din cauza socului a lesinat. Cand s-a trezit, a intuit ca pe langa Iluminare, a primit si darul vindecarii. A numit-o energia Reiki.

A dorit sa imparta acest cadou tuturor si asa a creat metoda sa, Usui Reiki Ryoho.

Prin aceasta metoda, absolut toti muritorii pamanteni, retraiesc actul dobandirii abilitatii de vindecare si al deschiderii caii spre Iluminare.

Participand la cursuri Reiki, poti obtine si tu ceea ce sensei Usui a primit pe muntele Kurama in 1922.

In acest fel nu mai este necesar sa te chinui pe o cale asa de anevoiasa catre Inalta Spiritualitate. Acum ai la dispozitie metoda Reiki, cu practici, tehnici si filozofie de urmat, pentru a ajunge in ordinea amintita, la:

  1. vindecarea mintii
  2. vindecarea corpului
  3. ridicarea nivelului de constiinta
  4. Iluminare

Prin cursurile Reiki Do vei putea si tu ajunge la unul sau toate obiectivele propuse.

Participand la aceste cursuri, iti vei putea folosi abilitatea de vindecator pentru a obtine o constiinta inalta. Astfel cu timpul, vei da lui „urmeaza-ti inima” valoarea lui „asculta-ti vocea interioara” pentru o viata mai buna si sanatoasa.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*