Viata spirituala si marea diversiune

Marea diversiune sau de ce ai niscaiva dificultati in a-ti gasi calea in viata spirituala

Pentru ca te poti afla intr-o stare de confuzie cu privire la calea corecta de urmat in viata spirituala, unii avanseaza ideea, din surse celebre, schimband putin contextul, ca a-i servi pe altii, adica a fi de folos exclusiv altora, te va inalta pe tine nemaipomenit de mult.

As fi de acord cu acest punct de vedere, doar ca respectivii nu spun si cand e cel mai potrivit moment sa practici acest serviciu in folosul exclusiv al altora.

Ideea raspandita ca te-ai fi nascut pentru a servi (asa … pur si simplu), devine astfel cel putin suspecta, fara sa fie facute precizari suplimentare si uite si de ce:

Iti suna cunoscuta zicala „Daca tu nu ai un scop, un vis, la a carui atingere sa lucrezi, cu siguranta ca vei fi inregimentat intr-o echipa ce va munci la indeplinirea scopului celui ce a format-o.„?

Dupa cum vezi, nu este suficient sa vrei sa ai o viata spirituala, trebuie sa-ti doresti ceva, sa ai un scop catre care trebuie sa te indrepti activ, altfel …. vei fi angrenat interesul altuia.

3 variante pentru a-ti gasi calea catre o viata spirituala implinita.

Asa ca in toata povestea asta, poti indentifica 3 variante pentru a te ridica la inaltimea unei vieti spirituale, adaugand totodata si scopul unei metode, metoda Reiki (daca iti doresti aceasta metoda bineinteles):

  • munca asidua, serviciul, in folosul altor persoane (realizarea rezultatului altui proiect decat al tau), astfel consumadu-ti resursa foarte limitata cu care ai fost inzestrat pentru a-ti implini propriul proiect (timpul vietii tale) obtinand astfel o recompensa (modesta?), ce o vei folosi sa-ti cumperi chestii de altfel gratuite. Te poti vedea evoluand intr-o viata spirituala, daca nu-ti rezolvi propriile probleme?
  • serviciul adus unei reprezentari Spirituale, in care rezultatele acestui tip de activitate sunt menite sa te ridice si pe tine la un nivel superior din toate punctele de vedere. Abordarea asta ar fi cea mai buna, dar …., ai idee de ce a dat gres pana acum cu atat de multi si va continua sa dea? Cui iti dedici viata spirituala? Unei imagini create de altii pentru tine, sau unei entitati cu care poti stabili o relatie directa printr-o metoda, metoda Reiki spre exemplu?
  • combinarea unei abordari materiale si spirituale in acelasi timp, in care intelegi sa-ti consumi resursa proprie cu care ai fost inzestrat (energie, timp), pentru a-ti atinge propriul scop, in timp ce-i ajuti si pe altii sa si-l atinga pe al lor. (public speaking iti spune ceva? aplicarea unei metode de tratament energetic cu energia Reiki, acum gaseste tu ceva cu care te poti identifica ). Cum este mai bine? Sa ai o viata spirituala si un scop clar definit in cadrul ei, la care sa ajungi rezolvandu-ti problemele tale mai intai?

Dupa cum vezi, eu iti prezint doar variante din care tu sa alegi ce simti ca te aranjeaza cel mai mult pe drumul insanatosirii si atingerii fericirii tale. La urma urmei tu alegi!

Crezi tu ca te poti realiza spiritual daca fugi de rezolvarea propriilor tale probleme, doar ca sa te ocupi de ale altora?

E randul tau!

Daca ti-am dat de gandit, ce vei face incepand chiar din acest moment si in ce directie? 🙂

Practica Reiki te poate indrepta catre o viata spirituala, ce-ti va permite sa traiesti o viata activa, sanatoasa si implinita, in timp ce-ti urmaresti scopul ales, ce poate fi chiar cel al metodei Reiki.

ps1 : daca ti-a placut acest articol poti da Like, Share prietenilor, dar poti lasa si un comentariu pe blog.

ps 2: poti sa participi la un Curs Gendai Reiki, indeplinind astfel cele 2 criterii de actiune dupa o metoda, inscriindu-te la una din datele si locatiile anuntate in coloana din dreapta sus, a acestui site.

 

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*